Over creatiefschrijven.net (of eigenlijk over Maresa)

 

Over creatief schrijven (of eigenlijk over Maresa)

Schrijven is al jaren mijn hobby, passie en bijverdienste. Ik was 14 toen ik Rotzooi schreef. Dit boek werd in 2004 gepubliceerd door uitgeverij Kluitman en is nu ook als e-book te verkrijgen (inclusief extra hoofdstuk). Sindsdien schreef (en vertaalde) ik zowel voor Kluitman als voor andere uitgeverijen en onlangs kwam mijn dertiende boek uit. Mijn twaalfde boek, Janna, wil ik overigens extra in de spotlight zetten… bij dezen. 😉 Snel bestellen!

 

Ik zie er niet altijd uit als een spook. Ik ben wel angstaanjagend goed in lezingen. Ik zie er niet altijd uit als een spook. Ik ben wel angstaanjagend goed als spreker.

 

Creatief combineren

Na mijn opleiding Nederlands werkte ik als vertaler bij Booking.com. In de 2,5 jaar dat ik daar werkte, maakte ik deel uit van de ondernemingsraad en initieerde en implementeerde ik een fitnessprogramma voor alle 1000 medewerkers. Daarna dacht ik na over wat ik wilde doen, want eeuwig op en neer reizen naar Amsterdam beviel me niet zo. Marketing leek me wel wat. In mijn vrije tijd had ik me alle ins en outs van Photoshop eigen gemaakt, zodat ik me ook als DTP’er nuttig kon maken. Aan Zee vakantiehuizen nam mij na een open sollicitatie aan en ik werkte bijna 5 jaar met heel veel plezier in het Noord-Hollandse Bergen (overigens, zowel Aan Zee als VillaXL hebben fantastische vakantiehuizen – gratis tip!).

Toch begon het te kriebelen. Ik wilde met meer aandacht aan mijn projecten werken. Die twee dagen in de week voor mezelf werken (en soms vier, als ik de weekenden meetel) waren niet meer voldoende. Ik nam afscheid van Aan Zee en werd fulltime zzp’er. Eindelijk had ik tijd voor alle verhalen die ik wilde schrijven. Buiten dat kon ik alles doen waar ik gepassioneerd over was (en ben): marketing, vormgeving, schrijven, vertalen en spreken.

 

‘Wat is je focus?’

Gedurende mijn carrière is deze vraag ontelbare keren gesteld. Schrijf je teksten of verzorg je online marketing? Ben je vormgever of auteur? Waar ben je nu het allerbeste in?

verhalen

Ik heb nu het antwoord. Mijn focus: verhalen. Dat zijn verhalen in de breedste zin. Een commercial is een verhaal. Een videoclip is een verhaal. Social media vertellen miljoenen verhalen; soms in één zin, soms in één beeld. Ik weet dat ik er heel goed in ben om verhalen in de juiste vorm te gieten, of dat nu een website betreft of een kinderboek.

Mijn creatieve veelzijdigheid en snelle associatieve denken helpen me bij het creëren van nieuwe verhalen en het opschrijven van die van anderen. Als autodidact bijt ik me vast in elke nieuwe ontwikkeling op schrijf- en marketinggebied, zodat ik altijd up to date blijf. Ik wil verhalen van anderen delen, die van mezelf opschrijven, en nieuwe manieren vinden om verhalen tot leven te brengen.

 

‘Wat heb ik aan jou?’

Als je onder mijn diensten niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee over marketingstrategieën, ludieke acties en alles wat met tekst en vormgeving te maken heeft. In overleg komen we altijd op een geschikt uurtarief.
Heb je al bedacht wat ik voor je kan doen?