5 tips voor ondernemers (video)

Onlangs vroeg ik vier ZZP’ers naar hun beste tip voor ondernemers. Ze kwamen elk met een andere tip en ik voegde daar die van mij aan toe. Hieronder kun je de video bekijken. Professioneel gemonteerd? Nee. Professionele tips waar je iets aan hebt? Ja!

Hieronder vind je alle tips uitgeschreven. Handig om na te lezen! Heb je zelf een waardevolle tip? Stuur een korte video met daarin je naam, je bedrijf en tot slot je tip. Wie weet neem ik hem op in een nieuwe video!

 

1. Tip van Titia

Zoek ondersteuning in een Mastermind-groep. Samen sta je sterker! Je kunt in een Mastermind-groep met mede-ondernemers je problemen delen en elkaar ondersteunen.

 

2. Tip van Nicky

Zorg ervoor dat je altijd waarde levert bij alles wat je doet. Deze tip spreekt voor zich! Wat je investeert, krijg je uiteindelijk ook terug. Heb eer van je werk!

 

3. Tip van Els

Hoe lang blijf jij nog dromen? Hoe perfect moet het zijn? Stop met alleen maar dromen en ga het doen! Een duidelijke tip van Els. Ik voeg daarbij de tip van Walt Disney (je kent de beste man misschien wel):  ‘If you can dream it, you can do it’. Aan de slag!

 

4. Tip van Simone

Bepaal het juiste tijdstip om te delegeren. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen! Als je als ondernemer niet goed bent in financiënbeheer, besteed het dan uit. Je kunt uren knoeien met teksten die ‘wel oké’ zijn, of je kunt een tekstschrijver vragen je te helpen. Bepaal voor jezelf het goede moment om hulp in te schakelen, zodat jij je kunt focussen op wat je het beste doet.

 

5. Tip van Maresa

Wees jezelf! Jezelf zijn is iets wat je – gek genoeg – kunt oefenen. Hoe vaker je iets doet, hoe natuurlijk je overkomt en hoe meer er van jezelf naar voren komt. Dat betekent dat je kunt leren presenteren en ook dat je kunt leren hoe je contact legt met anderen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt, en hoe meer anderen JOU zien, en niet zomaar een verhaal dat je afsteekt. Over dit onderwerp ga ik je meer vertellen in de volgende video.

 

Bekijk de websites van de ondernemers:

 

Wat vind jij een waardevolle tip?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.