Geld verdienen met social: is tsu de toekomst?

Onlangs meldde ik me aan voor een nieuw sociaal netwerk: Tsū.co. Deze website is een tegenhanger van Facebook en het is de bedoeling dat we er net als op alle sociale netwerken gewoon ons gang gaan – en content delen. 

Bij tsu verdient de website slechts 10% van de inkomsten uit advertenties. De rest is voor iedereen die gebruikmaakt van tsū.Is dat de toekomst? Gaan inkomsten niet meer naar een tussenpersoon maar gelijk naar de gebruiker?

 

Tsū is een nieuw sociaal netwerk. Je zou denken dat dat niet zo interessant is. Tenslotte komen er wel vaker nieuwe sociale netwerken naar voren die het niet allemaal ‘halen’ op de markt. Het verschil met andere nieuwe sociale netwerken is dat tsū een verdienmodel heeft. Jij kunt als gebruiker geld verdienen door inhoud te delen op het netwerk.

Wat is tsū?

Qua lay-out lijkt tsū op Facebook. Je hebt een tijdlijn, die hier je ‘Diary’ heet. Verder kun je foto’s posten en vriendverzoeken sturen. Ook kun je mensen volgen en mensen kunnen jou volgen. Je kunt de privacy van je berichten net als op Facebook veranderen in openbaar (Public) en alleen voor vrienden (Friends Only). Verder kun je het netwerk koppelen aan je accounts op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Uitspraak
Je spreekt tsū uit als ‘sue’ of ‘ssu’.

Lees het hele artikel op InfoNu >>>

 

Met het huidige concept loont het vooral om vroeg in te stappen. De vraag is of we te maken hebben met een model dat het in de toekomst ook goed gaat doen en of de hoeveelheid gebruikers interessant genoeg zal blijken voor adverteerders. Tot die tijd houd ik de site van tsu in de gaten. Je weet maar nooit.

Ken jij tsū al? Je kunt je via deze link aanmelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.