Tekstschrijver gezocht! Kan dat ook gratis?

Tekstschrijver gezocht: en het liefst zo goedkoop mogelijk. Kan dat eigenlijk wel? Ja, als je het slim aanpakt kan het zelfs gratis. Gratis goede teksten, dat is ideaal! Je moet alleen wel aan een paar eisen voldoen.

Tekstschrijver gezocht! Maar de prijzen graag op nul euro.

Tekstschrijver gezocht! Maar de prijzen graag op nul euro.

 

Hoe krijg je een gratis tekstschrijver?

Er zijn verschillende trucjes om iemand gratis teksten voor je te laten schrijven, maar je moet er wel een beetje gehaaid voor zijn. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is een vriend of kennis vragen van wie je weet dat hij of zij goed is in taal. Diegene moet overigens geen professional zijn. Waarom niet? Tja, anders is het spontaan geen professional meer op het moment dat hij of zij gratis voor jou aan de slag gaat. Professioneel betekent namelijk dat je er geld mee verdient. Met gratis koop je dus geen professional. Sorry!

 

Maar ik…

Graag je keuze maken uit onderstaande opties:

  • Het gaat alleen maar om mijn cv doorlezen.
  • Daar heb ik echt geen budget voor.
  • Het is goede reclame, want ik beveel je overal aan.
  • Ik ben een start-up of Ik begin net als zelfstandige, dus…
  • Het is maar een klusje van vijf minuten.

 
Ik neem deze fantastische smoezen graag even met je door. ‘Alleen maar’ een cv doornemen doe ik bijvoorbeeld nooit. Ik neem er de tijd voor, zodat jij op papier overkomt zoals je bent (zelfs nog ietsje beter). Ditzelfde doe ik met een sollicitatiebrief. Ook besteed ik aandacht (en tijd) aan elke tekst die ik schrijf, of de tekst nu kort of lang is. Voor die tijd betaal je, want als ik het gratis zou doen, zou ik straks geen eten meer kunnen kopen. Op lege maag denk ik niet goed na, en ik schrijf er al helemaal geen goede teksten door. Er bestaan overigens weinig klusjes van ‘maar vijf minuten’. Ik kan er zelfs geen noemen.

Lekker schrijven. Voor geld dan.

Lekker schrijven. Voor geld dan.

 
‘Het is goede reclame’ wordt ook vaak gebruikt. In ruil voor mond-tot-mondreclame schrijf je dan een tekst. Eerlijk gezegd vind ik dit gek. Als je mij betaalt en ik lever je een goede dienst, dan hoop ik dat je dit uit jezelf door wilt vertellen – en niet als betaling naar mij. Als je een restaurant binnenloopt, vraagt om een driegangenmenu, en de maaltijd wilt betalen met mond-tot-mondreclame… denk je dat ze je serieus nemen? Waarom zou een tekstschrijver dat wel doen?

Hetzelfde geldt voor geen of weinig budget hebben, of je nu net begint of al jaren bezig bent. Als ik geen restaurantmaaltijd kan betalen, ga ik niet uit eten. Als je geen budget vrij wilt maken voor een tekstschrijver, krijg je geen tekst (het leven kan zo simpel zijn).

 

Maar ik wil toch een gratis of een goedkope tekstschrijver!

Ik heb een oplossing voor je! Bekijk de Infographic. En maak je geen zorgen: je hoeft je niet per se aan de lijst te houden. Voor een mooie Jacuzzi doe ik het ook. Of zonnepanelen. Of tickets naar de Efteling. Bedenk iets leuks! Wie weet schrijf ik dan gratis voor je. Tof, toch?

InfoGraphic_gratis

 

Tekstschrijver gezocht!

Dus: nog steeds een goede tekstschrijver nodig? Ik zoek nog drie tickets naar Seattle (OR), een jaarvoorraad wijn (Chardonnay en Merlot), een handig klusjesbedrijf, een dakdekker… en o ja, ik heb nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten (hint). Een strippenkaart voor een aantal massages is ook welkom. Kun jij me een van deze dingen geven? Dan schrijf ik voor jou een gratis tekst. En een goede ook.

Deze wijsheid delen met iedereen die je kent? Sla hier (of hierboven) de complete infographic op. Kun je hem zo in je Hootsuite zetten, of op Pinterest delen, of gewoon op LinkedIn of Facebook gooien. Gratis en voor niets.

————————–

Waarom je dit bericht (of in elk geval de Infographic)  moet delen als je tekstschrijver bent:

  • Goede uitleg (+ Infographic) aan mensen die je vragen om gratis aan de slag te gaan voor hen.
  • Opdrachtgevers zien dat je een afbeelding van een ander bedrijf deelt en vinden je waarschijnlijk sportief.
  • Ik vind je erg aardig als je deelt.
  • Je vond het artikel en/of de infographic grappig of leuk en moest erom (glim)lachen.
  • Bonusje met dank aan Marcel van Driel: deze link vertelt je of je gratis moet werken of niet (EN). Lees ook zijn blog ‘Je hebt helemaal geen budget om voor niks te werken‘.

 

Welke budgetsmoezen hoor jij vaak?

11 reacties op “Tekstschrijver gezocht! Kan dat ook gratis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.