Schrijven voor InfoNu

Het nieuwe jaar starten met schrijven als bijverdienste? Waarom ik zelf voor InfoNu schrijf legde ik al eerder uit, maar omdat ik alsnog veel vragen kreeg, schreef ik een korte handleiding. Lees in dit artikel hoe je te werk gaat als je geld wilt verdienen met schrijven voor InfoNu.

 

Starten met schrijven (en geld verdienen)

Voor je kunt beginnen moet je je aanmelden bij InfoNu. Je wordt dan infoteur. Om geld te verdienen meld je je aan bij Google AdSense. Heb je je aangemeld, dan koppel je je Publisher-ID aan je account op InfoNu. In onderstaande afbeelding zie je waar je publisher-ID staat, bij accountinformatie. Het is pub- met daarachter een lang nummer. Pub- telt dus ook mee!

Hier vind je je PublisherID bij Google AdSense.

Hier vind je je PublisherID bij Google AdSense.

Als je bent ingelogd bij InfoNu zie je rechts in het menu Google AdSense staan. Hierop klik je en dan kun je gelijk je Google Adsense uitgever-id invoeren. Klik vervolgens op ‘Basisgegevens wijzigen’ en je accounts zijn gekoppeld. Verdien je nu geld met InfoNu, dan gaat dit gelijk naar je AdSense-account.

 

Wat verdien je met InfoNu?

Schrijven voor InfoNu is geen snelle manier om geld te verdienen. Het eerste jaar (en soms de eerste X jaar) is het vooral een bijverdienste. Er zijn mensen die elke maand kunnen rondkomen van hun geschreven artikelen en 1000-2000 euro verdienen. Er zijn er echter nog veel meer die misschien 10 tot 100 euro per maand verdienen met hun artikelen. Het voordeel is echter wel dat als je tijdloze artikelen schrijft, je altijd maandelijkse inkomsten hebt zonder dat je er nog wat voor hoeft te doen. In die zin investeer je tijd die je later terugverdient. En: hoe meer goede artikelen je schrijft, hoe meer je uiteindelijk verdient.

AdSense stort geld op je rekening zodra je minimaal 70-80 euro hebt verdiend. Dat kan, als je net schrijft, enkele maanden duren (de eerste 100 artikelen leveren je tussen de 10 en 80 euro per maand op). Als je eenmaal 3-4 euro per dag verdient met je artikelen (vaak vanaf 100-150 artikelen), kun je een maandelijkse uitbetaling verwachten (ook als je daarna nooit meer iets schrijft!). Dit wordt ook wel een passief inkomen genoemd.

 
 

 

Een nieuw artikel aanmaken

Als je bent ingelogd als infoteur zie je onderstaand scherm.

Screenshot voor infoteurs InfoNu

Screenshot voor infoteurs InfoNu

Dit staat al gelijk open bij Artikel aanmaken. Je voert de gewenste titel in (deze kun je later altijd nog aanpassen) en klikt op ‘aanmaken’. Je komt dan op onderstaand scherm. Hier kun je behalve de titel (je onderwerp) ook zoektermen invoeren om te zorgen dat je artikel nog beter wordt gevonden. Verder zet je je artikel in de juiste (sub)rubriek.

 

Je scherm in artikelbeheer.

Je scherm in artikelbeheer.

 

Dan schrijf je het artikel, met om te beginnen de inleiding. Gebruik daarna de kopjes en tussenkopjes. Kopteksten zijn de h-teksten: [H]voorbeeld koptekst[/H] en tussenkopjes maak je dikgedrukt met b: [B]voorbeeld dikgedrukte tekst[/B]. Zo zijn er meer opties om extra overzicht in je tekst te creëren. Je kunt verder afbeeldingen toevoegen, waaronder een artikelfoto.

 

Hierin schrijf je je artikel.

In dit kader schrijf je je artikel.

 

Onder aan de pagina kun je geraadpleegde bronnen vermelden. Dit kunnen boektitels zijn of websites. Gebruik per bron één regel.

De bronvermelding op InfoNu.

De bronvermelding op InfoNu.

 

Hoe meer goede bronnen je hebt gebruikt, hoe serieuzer iemand je artikel kan nemen. Weet je niet welke bronnen betrouwbaar zijn? Een echt betrouwbare bron is een expert over het onderwerp waar je over schrijft. Kijk daarom kritisch naar alles wat je leest. Door wie is het geschreven? Waarom weet diegene veel van het onderwerp af?

 
 

Gebruik je geen bronnen, kies dan voor ‘nee’. Je kunt bijvoorbeeld zelf heel goed zijn in klussen in huis en daarom handige trucjes hebben waar je een artikel over schrijft. Gebaseerd op je eigen ervaring hoef je dan niet altijd bronnen te gebruiken.

 

Handige tip
Voordat je een artikel schrijft, kun je linksboven in de pagina zoeken naar je onderwerp. Op die manier kom je er gelijk achter of er al niet een artikel bestaat dat heel erg lijkt op het artikel wat je zelf in gedachten hebt. Het zou zonde zijn als je werk maakt van een artikel en deze vervolgens wordt afgekeurd.

 

Een nieuwe special aanmaken

Een special maak je op dezelfde manier aan als een artikel. Je gebruikt alleen het kopje rechts (Special aanmaken) in plaats van links (Artikel aanmaken) en vult daar je titel in.

Wel belangrijk om te weten is dat je minimaal drie gerelateerde artikelen moet hebben geschreven voordat je hier een special van kunt maken. Heb je bijvoorbeeld drie artikelen geschreven over klussen in huis, dan kun je een special aanmaken met als titel Klussen in huis. Hier koppel je vervolgens je drie artikelen aan, zoals ‘Zelf je toilet repareren’, ‘Je badkamer verbouwen’ en ‘Hoe maak je zelf een binnendeur?’ Schrijf je later nog een artikel over dit onderwerp, dan kun je deze hier ook aan koppelen. Hoe uitgebreider je special, hoe relevanter hij wordt.

 

Zelf schrijven voor InfoNu?

Lijkt het je iets om voor InfoNu te schrijven maar heb je je nog niet aangemeld? Je kunt dat doen via deze link. Vergeet geen account aan te maken bij AdSense en deze te koppelen!

——–

 
 

11 reacties op “Schrijven voor InfoNu

 • 02/15/2015 at 18:27
  Permalink

  Hoi Marese,

  Dank je voor deze uitleg met screenshots. Ik wilde zelf binnenkort eens wat artikelen maken voor Infonu en er iets over schrijven op mijn blog. Met deze info zal het een stuk makkelijker gaan om artikelen te plaatsen én een Adsense-account aan te maken. Dank hiervoor.

  Nicky
  http://www.nickypent.nl

  Reply
 • 02/15/2015 at 18:27
  Permalink

  Hoi Marese,

  Dank je voor deze uitleg met screenshots. Ik wilde zelf binnenkort eens wat artikelen maken voor Infonu en er iets over schrijven op mijn blog. Met deze info zal het een stuk makkelijker gaan om artikelen te plaatsen én een Adsense-account aan te maken. Dank hiervoor.

  Nicky
  http://www.nickypent.nl

  Reply
 • 02/16/2015 at 12:58
  Permalink

  Dag Nicky, dank je voor je reactie! Fijn dat je wat aan mijn artikel had. Ik zou het super vinden als je je via mijn link aanmeldt voor InfoNu. 🙂

  Reply
 • 02/16/2015 at 12:58
  Permalink

  Dag Nicky, dank je voor je reactie! Fijn dat je wat aan mijn artikel had. Ik zou het super vinden als je je via mijn link aanmeldt voor InfoNu. 🙂

  Interessante blogs op je website trouwens!

  Reply
 • 11/04/2016 at 07:10
  Permalink

  Hoii,

  Ik ben aangemeld bij infonu, maar de verbetering is heel erg streng vind ik. Ik heb 3 artikelen geschreven en ze zijn alle drie afgekeurd, maar ik wil het nogmaals proberen.

  Mag ik vragen hoeveel artikelen jij hebt en hoeveel je er passief aan verdient op het moment?

  Groetjes
  Noemi

  Reply
  • 12/01/2016 at 10:18
   Permalink

   Dag Noemi,

   Vanaf 30 artikelen had ik ongeveer 20 euro per maand aan inkomsten. Het groeit wel per artikel, en zeker als je slimme onderwerpen aansnijdt (bijvoorbeeld in combinatie met affiliate-marketing, zoals advertenties van bol.com) kan dit sneller groeien. Ik ken mensen met 500 artikelen die weinig verdienen en mensen met 150 artikelen die honderden euro’s binnen krijgen.

   Heb je hier iets aan?

   De controle is inderdaad streng(er) omdat de kwaliteitsverbetering van de website in het algemeen nu hoog in het vaandel staat. Van wat ik heb begrepen is er een fulltime redactie hiermee bezig.

   Reply
  • 12/01/2016 at 10:19
   Permalink

   Dank je voor je geduld trouwens, ik kreeg pas heel laat de melding dat er een bericht was geplaatst. 😉

   Reply
 • 12/08/2017 at 02:27
  Permalink

  Hi, bedankt voor je heldere uitleg over InfoNu! Ik heb al een beetje rondgekeken op de website en wil graag aan de slag. Zou ik ook artikelen die al op mijn eigen blog staan kunnen plaatsen bij InfoNu?

  Reply
  • 12/11/2017 at 11:40
   Permalink

   Hoi Pandora, dank je voor je reactie en je compliment! Je kunt helaas geen artikelen toevoegen die al eerder gepubliceerd zijn. Je zou wel de onderwerpen met een nieuwe insteek kunnen bespreken (voor zover mogelijk). Succes en veel plezier!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.